KNAF keuring

Haal bij Keuringarts.nl uw KNAF autosport keuring

Indien u in Nederland wil meedoen aan professionele of amateur auto- of kartsport, dan hebt u eerst een KNAF licentie nodig.

 

Wilt u de KNAF licentie behalen, dan hebt u eerst een medische keuring nodig. Zowel rijders als navigators moeten een tweejaarlijkse keuring ondergaan. Wilt u een Internationale licentie, dan moet u ook een ECG ondergaan. Bent u onder de 45, dan kan deze in rust worden afgenomen, terwijl 45-plussers de test onder inspanning moeten doen.

 

Wanneer je via Keuringarts.nl een afspraak wil maken, krijgt u eerst via email een link om een online vragenlijst in te vullen. Op basis van het onderzoek en de vragenlijst maakt de arts een rapport. Nadat u gekeurd bent, ontvangt u het ingevulde rapport via een beveiligde email. Deze kunt u dan zelf toevoegen aan “Mijn KNAF”.

 

Laat u de keuring bij Keuringarts.nl uitvoeren, dan hoef je de vragenlijst niet meer af te drukken. De online vragenlijst invullen is voldoende.

Voor KNAF autosportkeuring kunt bij Keuringarts terecht voor een snelle, vlotte en professionele medische keuring.

 

KNAF keuring (zonder ECG) kost

€ 65,00 incl 21% BTW.

 

Maak nu uw afspraak.

Laden...

Wat houdt de KNAF autosportkeuring in?

U zal op de volgende factoren gekeurd worden. Nadien ontvangt u een medische verklaring.

 

  • Vragenlijst (u kan deze reeds online invullen)
  • Urineonderzoek (onderzoek op suiker, eiwit en bloed)
  • Lengte
  • Gewicht
  • Bloeddruk
  • Oogonderzoek (zicht op 5 meter en gezichtsvelden)
  • Algemeen lichamelijk onderzoek door de arts

Extra onderzoek voor internationale deelnemers

Internationale deelnemers dienen ook een ECG af te nemen:

 

  • Bij deelnemers jonger dan 45 jaar wordt een ECG in rust afgenomen.
  • Bij deelnemers ouder dan 45 wordt een Fietsinspanningstest afgenomen.

Veelgestelde vragen over KNAF autosportkeuring

De KNAF is de afkorting voor Knac Nationale Autosport Federatie. Het is de Nederlandse overkoepelende kart- en autosportbond, erkend is door het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de internationale bond voor de kartsport (CIK) en de internationale autosport federatie, FIA.
De KNAF autosportkeuring is een tweejaarlijkse medische keuring die alle rijders en navigatoren moeten ondergaan om een KNAF licentie te verkrijgen. Het houdt onder meer een vragenlijst, een fysieke controle en een ECG in. Bij deelnemers onder de 45 wordt de ECG in rust afgenomen, terwijl die boven de 45 al fietsend moet worden afgenomen.

De KNAF autosportkeuring is een tweejaarlijkse medische keuring die alle rijders en navigatoren moeten ondergaan om een KNAF licentie te verkrijgen. Het houdt onder meer een vragenlijst, een fysieke controle en een ECG in. Bij deelnemers onder de 45 wordt de ECG in rust afgenomen, terwijl die boven de 45 al fietsend moet worden afgenomen.

De KNAF autosportkeuring heeft u nodig om de KNAF licentie te behalen. Dit is een algemene veiligheidsmaatregel om auto- en kartsporters op de baan te beschermen.
De KNAF licentie voor rijders en navigators zorgt er onder meer voor dat deelnemers medisch gekeurd zijn en verzekerd zijn tegen persoonlijke ongevallen. Verder zorgt het ervoor dat deelnemende voertuigen reglementair zijn.

Maak nu een afspraak!

Maak een afspraak bij een van onze keuringsartsen via onze planner en kies de datum en tijdstip die u past. U kan ons altijd contacteren indien u meer informatie nodig hebt.

Voor KNAF keuring kunt bij Keuringarts terecht voor een snelle, vlotte en professionele medische keuring.

Keuringarts voert wekelijks keuringen uit in:

Onze Keuringen